« ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗ-ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΣΑΧΑΡΩΦ! | Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ! »


Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΜΑΓΟΥΣ,ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΤΑ!

Αναδημοσίευση από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ τ. Γ΄»

Πηγή:http://www.ierosolymitissa.org

© ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ

ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι μαύρες δυνάμεις του σκότους είναι αδύνατες.

Οι άνθρωποι τις κάνουν δυνατές

με την απομάκρυνση τους από τον Θεό,

γιατί έτσι δίνουν δικαιώματα στον διάβολο.

Τα μάγια

Επειδή πολλές φορές σας μίλησα για τον παράδεισο, για τους Αγγέλους και για τους Αγίους, για να βοηθηθείτε, τώρα θα σας πω και λίγα λόγια την κόλαση και για τους δαίμονες, ώστε να γνωρίσετε με ποιους παλεύουμε, πάλι για να βοηθηθείτε.

Ήρθε στο καλύβι μου ένας νεαρός μάγος από το Θιβέτ  και μου διηγήθηκε πολλά από τη ζωή του. Αυτό το παιδί, μόλις απογαλακτίστηκε, το αφιέρωσε ο πατέρας του, σε ηλικία τριών χρονών, σε μια ομάδα τριάντα μάγων ανώτερου βαθμού στο Θιβέτ, για να το μυήσουν στην τέχνη τους. Έφθασε στον ενδέκατο βαθμό μαγείας ο δωδέκατος είναι ο ανώτερος. Δεκαέξι χρονών έφυγε από το Θιβέτ και πήγε στην Σουηδία, για να δει τον πατέρα του. Εκεί συνάντησε τυχαίως έναν ορθόδοξο ιερέα, πολύ πιστό, και του ζήτησε να συζητήσουν. Ο νεαρός μάγος δεν ήξερε καθόλου τι θα πει ιερεύς ορθόδοξος. Στην αίθουσα λοιπόν που κάθισαν να συζητήσουν, άρχισε να του κάνει μερικές από τις μαγείες του, για να δείξει την δύναμη του. Κάλεσε ένα αρχικό(1). δαιμόνιο, τον Μήνα, και του είπε: «Θέλω νερό». Σηκώνεται ένα ποτήρι από την κουζίνα, πηγαίνει μόνο του στην βρύση, ανοίγει η βρύση, γεμίζει, περνάει από την κλειστή τζαμαρία και έρχεται  στην αίθουσα. Το πήρε εκείνος ήπιε. Μετά παρουσίασε στον ιερέα, μέσα στην αίθουσα, όλο το σύμπαν, τον ουρανό, τα αστέρια. Χρησιμοποίησε μαγείες τετάρτου βαθμού και θα προχωρούσε μέχρι τον ενδέκατο βαθμό. Ρώτησε τότε τον ιερέα πώς τα έβλεπε όλα αυτά.  «Ήμουν έτοιμος, μου είπε, να τον σκοτώσω, αν μου έβριζε τον σατανά». Ο ιερεύς όμως δεν του είπε τίποτε. Τότε του λέει ο νεαρός: «Γιατί δεν μου κάνεις κι εσύ σημεία;». «Ο δικός μου Θεός είναι ταπεινός», απάντησε ο ιερεύς και έβγαλε έναν σταυρό και του τον έδωσε να τον κρατήσει. «Κάνε πάλι σημεία», του λέει.  Ο νεαρός κάλεσε τον Μήνα, το αρχικό δαιμόνιο, αλλά ο Μήνας έτρεμε, δεν τολμούσε να πλησιάσει. Καλεί τον Σάταν και εκείνος το ίδιο· έβλεπε τον σταυρό και δεν πλησίαζε. Του είπε μόνο να σηκωθεί να φύγει για το Θιβέτ. Ο νεαρός τότε έβρισε τον Σάταν: «Τώρα κατάλαβα, του είπε, ότι η μεγάλη σου δύναμη είναι μια αδυναμία». Στην συνέχεια κατηχήθηκε κάπως από τον καλό ιερέα, ο οποίος του μίλησε και για τους Αγίους Τόπους, για το ¶γιον Όρος κ.λ.π. Έφυγε λοιπόν  από την Σουηδία και πήγε στα Ιεροσόλυμα, όπου είδε το ¶γιο Φως. Από εκεί πήγε στην Αμερική, για να βρίσει του σατανιστές που γνώριζε, για να αλλάξουν μυαλό- ο Θεός τον έκανε τον καλύτερο ιεροκήρυκα-, και από κει ήρθε στο ¶γιον Όρος.

Ο Καλός Θεός  σκανδαλωδώς τον βοήθησε, επειδή από μικρός είχε αδικηθεί. Κάνετε όμως προσευχή, γιατί τον πολεμούν οι μάγοι με όλους τους δαίμονες. Αφού εμένα πολεμούν, όταν έρχεται να τον βοηθήσω, πόσο μάλλον εκείνον. Του διαβάζουν οι ιερείς εξορκισμούς και ανοίγουν τα χέρια του και τρέχουν αίμα. Το καημένο το παιδί πολύ το ταλαιπωρούν οι δαίμονες, ενώ πρώτα, που είχε φιλία μαζί τους, δεν το πείραζαν, αλλά το βοηθούσαν και το εξυπηρετούσαν. Εύχεσθε. Πρέπει όμως και το ίδιο πολύ να προσέξει, γιατί λέει το ευαγγέλιο ότι τα ακάθαρτο πνεύμα, όταν βγει από τον άνθρωπο, «πορεύεται και παραλαμβάνει μεθ'; εαυτού επτά έτερα πνεύματα πονηρότερα εαυτού, και εισελθόντα κατοικεί εκεί, και γίνεται τα έσχατα του ανθρώπου εκείνου χείρονα των πρώτων».(2)

 

Οι μάγοι χρησιμοποιούν και διάφορα  «αγιωτικά»

-Γέροντα, τι είναι οι γητευτές;

-Μάγοι είναι. Χρησιμοποιούν τους Ψαλμούς του Δαβίδ, ονόματα Αγίων κ.λ.π. και  ανακατεύουν και επικλήσεις δαιμόνων.  Ενώ δηλαδή  εμείς  διαβάζοντας το Ψαλτήρι επικαλούμαστε την βοήθεια του Θεού και δεχόμαστε την θεία Χάρη, εκείνοι, με τον τρόπο που το χρησιμοποιούν, βρίζουν τον Θεό, αρνούνται την θεία Χάρη, και έτσι τους κάνουν μετά τα δαιμόνια το χατήρι. Μου έλεγαν για ένα παιδί  ότι είχε πάει σε έναν μάγο, για να πετύχει κάτι. Εκείνος του διάβασε κάτι από το Ψαλτήρι και το παιδί πέτυχε αυτό που ήθελε. Έπειτα όμως από λίγο καιρό άρχισε να σβήνει, να λιώνει το φουκαριάρικο. Τι είχε κάνει ο μάγος; Είχε πάρει κάτι ξηρούς καρπούς στα χέρια του και άρχισε να του διαβάζει τον 50ο Ψαλμό. Όταν έφθασε στον στίχο «θυσία τω Θεώ» (3), πετούσε τους ξηρούς καρπούς, κάνοντας θυσία στους δαίμονες, για να του κάνουν το χατήρι. Έτσι έβριζε τον Θεό με το Ψαλτήρι.

-Γέροντα, μερικοί που ασχολούνται με μαγικά χρησιμοποιούν τον σταυρό, εικόνες ...;

-Ναι, το ξέρω, από'; δω να καταλάβεις τι απάτη κρύβεται πίσω από όσα κάνουν! Έτσι ξεγελιούνται οι καημένοι οι άνθρωποι. Βλέπουν ότι χρησιμοποιούν κεριά, εικόνες κ.λ.π. και τους εμπιστεύονται. Να, μου είπε κάποιος ότι, στην πόλη που μένει, μια Τουρκάλα  έχει βάλει μια εικόνα της Παναγίας πάνω σε μια πέτρα και λέει: "Η πέτρα που βοηθάει τον κόσμο"! δεν λέει η «Παναγία», αλλά «η πέτρα». Οι  Χριστιανοί μπερδεύονται, γιατί βλέπουν την εικόνα της Παναγίας, και μερικοί που έχουν κάποιο πρόβλημα  υγείας τρέχουν εκεί, με τον λογισμό ότι θα βοηθηθούν, και μετά ο διάβολος τους αλωνίζει. Γιατί, όταν η Τουρκάλα λέει ότι η πέτρα βοηθάει τον κόσμο και όχι η Παναγία, από'; κει και πέρα μπαίνει στην μέση ο διάβολος, επειδή αυτό είναι περιφρόνηση της Παναγίας. Απομακρύνεται η Χάρις του Θεού και αρχίζει ο δαιμονισμός. Και τρέχουν οι Χριστιανοί να τους κάνει καλά η πέτρα- η πέτρα και το ταγκαλάκι!-, και τελικά σακατεύονται, γιατί από τον διάβολο τι βοήθεια να έχεις; Αν είχαν λίγο μυαλό θα σκέφτονταν· «Τουρκάλα, Μουσουλμάνα, τι δουλειά έχει με την εικόνα της Παναγίας;. Ακόμη και να έλεγε ότι η Παναγία βοηθάει, αφού είναι Μουσουλμάνα, τι σχέση  έχει με την Παναγία; Πόσο μάλλον τώρα που λέει ότι η πέτρα τους βοηθάει ! είπα σε κάποιον να ενημερώσουν την Μητρόπολη και να λάβουν μέτρα, για να φυλαχθεί ο κόσμος.

-Γέροντα, ο κόσμος μας ζητάει φυλαχτά.

-Καλύτερα να δίνετε σταυρουδάκια, όταν σας ζητούν φυλαχτό. Μην κάνετε φυλαχτά, γιατί και οι μάγοι τώρα κάνουν φυλαχτά, αλλά μέσα έχουν διάφορα μαγικά. Βλέπουν οι άνθρωποι την εικόνα  ή τον σταυρό και μπερδεύονται. Να, πριν από μέρες μου έφεραν ένα φυλαχτό από έναν Τούρκο Ιμπραήμ, που είχε και σταυρό κεντημένο επάνω. Έχω μάθει για  έναν αθεόφοβο ότι τυλίγει διάφορες εικονίτσες και μέσα βάζει τρίχες, ξυλάκια, καρφίτσες, χάνδρες (4) κλπ.. Όταν η Εκκλησία τον ήλεγξε, είπε: «είμαι μέντιουμ», γιατί είναι ελεύθερα τα μέντιουμ, και έτσι κάνει ό,τι θέλει. Είπα σε κάποιον που είχε πάθει ζημιά από αυτόν: «Να πας να εξομολογηθείς γιατί δέχεσαι επιδράσεις δαιμονικές».  Πήγε, εξομολογήθηκε. Έρχεται μετά και μου λέει: «Δεν ένοιωσα καμία διαφορά». «Βρε, μήπως έχεις τίποτε επάνω σου απ'; αυτόν τον πλανεμένο;», τον ρωτάω. «Ναι μου λέει, έχω ένα μικρό κουτάκι σαν μικρό Ευαγγέλιο». Το παίρνω, το ανοίγω και βρίσκω μέσα διάφορες εικονίτσες τυλιγμένες. Ξετυλίγω-ξετυλίγω και πιο μέσα είχε κάτι χάντρες, κάτι τρίχες, κάτι σαν ξύλα! Το πήρα και ελευθερώθηκε ο άνθρωπος. Βλέπεις τi τεχνίτης είναι ο διάβολος!

Φορούν οι καημένοι άνθρωποι κάτι τέτοια φυλαχτά, δήθεν για να βοηθηθούν, και ταλαιπωρούνται. Aυτά πρέπει να τα κάψουν και να παραχώσουν την στάχτη ή να τα πετάξουν στην θάλασσα και να πάνε να εξομολογηθούν. Είχε έρθει στο Καλύβι ένας νεαρός που είχε πολλά προβλήματα και βασανιζόταν σωματικά και ψυχικά πάνω από τέσσερα χρόνια. Ζούσε αμαρτωλή ζωή  και τον τελευταίο καιρό είχε κλεισθεί στο σπίτι του δεν ήθελε να βλέπει άνθρωπο. Δύο φίλοι του, που έρχονταν τακτικά στο ¶γιον Όρος, τον έπεισαν μετά από πολλές δυσκολίες να τον πάρουν μαζί του στο Όρος, με σκοπό να τον φέρουν στο Καλύβι. Στην διαδρομή από την Ουρανούπολη μέχρι την Δάφνη, κάθε φορά που το καράβι έπιανε σε σκάλα μοναστηριού, ο νεαρός σωριαζόταν κάτω. Οι φίλοι του με τους πατέρες που ήταν στο καράβι προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν λέγοντας την ευχή. Με πολύ δυσκολία έφτασαν στον Καλύβι. Ο καημένος μου άνοιξε την καρδιά του, μου μίλησε για την ζωή του. Είδα ότι βασανιζόταν από κάποια δαιμονική επήρεια. Του είπα να πάει να εξομολογηθεί εκεί σε έναν πνευματικό, να κάνει ό,τι του πει, και θα γίνει καλά. Πράγματι πήγε και εξομολογήθηκε. Όταν μπήκαν στο καράβι για να επιστρέψουν, είπε στου φίλους του ότι ο πνευματικός του είπε να πετάξει στην θάλασσα το φυλαχτό  που του είχε δώσει κάποιος γνωστός του και το φορούσε επάνω του, αλλά του ήταν αδύνατο να το κάνει. Όσο και αν οι φίλοι του  τον παρακαλούσαν να σηκωθεί να το πετάξει, εκείνος έμενε σαν άγαλμα. Δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κάθισμα. Τότε  τον έπιασαν και με πολύ κόπο τον έβγαλαν έξω στο κατάστρωμα. Με την βοήθεια τους ο νεαρός κατάφερε να βγάλει το φυλαχτό και να το αφήσει να πέσει στην θάλασσα, γιατί δεν είχε την δύναμη να το πετάξει. Αμέσως αισθάνθηκε να ελευθερώνονται τα χέρια του και το ταλαιπωρημένο σώμα του απέκτησε δύναμη, άρχισε από την χαρά του να χοροπηδά στον  διάδρομο γεμάτος ζωντάνια και να δοκιμάζει την δύναμη των χεριών του στα σίδερα και στα τοιχώματα του πλοίου.

 

Όσοι ασχολούνται με μάγια λένε και πολλά ψέματα

-Γέροντα, οι μάγοι έχουν κάποια πληροφορία;

-Έχουν πληροφορία από τον διάβολο, αλλά λένε και πολλά ψέματα. Κι εσείς να προσέχετε εκεί στο αρχονταρίκι. Πρέπει να ελέγχετε την κατάσταση. Να βλέπετε τι άνθρωποι είναι αυτοί που έρχονται, γιατί μπορεί να έρθει και κανένας που ασχολείται με μαγικά. Σας φαίνεται παράξενο; Σε μια αγρυπνία εδώ ήρθαν δύο άτομα που ασχολούνταν με μαγικά. Πλησίαζαν τους ανθρώπους και τους έλεγαν διάφορα. Έλεγαν και ψέματα ότι έχουν σχέση και με τον Καντιώτη. Σε μια γυναίκα είπαν: «Σου έχουν κάνει μάγια. Θα'; ρθούμε στο σπίτι σου, να τα λύσουμε με έναν σταυρό που έχουμε». Έρχονται στην αγρυπνία, μιλούν και λίγο πνευματικά, οπότε σου λένε οι άλλοι: «αφού έρχονται στην αγρυπνία, είναι πιστοί άνθρωποι», και ανοίγουν την καρδιά τους.

Πώς μπερδεύουν τον κόσμο με τα ψέματα που λένε! Για να ξεγελάσει κάποιος μια κοπέλα της είπε: «Ο πατήρ Παΐσιος είδε όραμα ότι θα σε παντρευτώ πάρε να φορέσεις αυτό χωρίς να εξετάσεις τι είναι», και της έδωσε κάτι που ήταν μαγικό αλλά εκείνη ευτυχώς δεν το φόρεσε. «Καλά ο πατήρ Παΐσιος με τέτοια ασχολείται!», είπε και πιάνει και μου γράφει ένα γράμμα, τέσσερις σελίδες με πυκνά γράμματα, γεμάτο βρισιές. Τέτοιο βρισίδι! «Δεν πειράζει, λέω, βρίσε με. Χαλάλι να γίνει το βρισίδι, αφού δεν ξεγελάστηκες να φορέσεις αυτό το σατανικό!».

-Σας ήξερε, Γέροντα;

-Όχι δεν με ήξερε. Κι εγώ δεν τους ήξερα, ούτε αυτήν ούτε εκείνον.

 

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

1. Αρχικός: ανώτερος, ηγεμονικός. Ένας από τους αρχηγούς των δαιμόνων. Οι δαίμονες κατά τους Πατέρες, συγκροτούν στρατιές.

2.  Ματθ.12,45.

3. Ψαλμ.50,19.

4. Ο 61ος κανόνας της Στ΄ Οικουμενικής Συνόδου ορίζει να αφορίζονται οι «Φυλακτήριοι», δηλαδή οι μάγοι που κατασκευάζουν  «φυλακτήρια» (= φυλακτά), στα οποία βάζουν δαιμονικά σύμβολα ή διάφορα αντικείμενα (τρίχες, νύχια, κοκκαλάκια φιδιού ή νυχτερίδας κ.λπ.). σ'; αυτά έχουν μεταδώσει προηγουμένως με μαγιές πράξεις, που γίνονται με επικλήσεις δαιμόνων, δαιμονική ενέργεια.

 

giota1

Δεν μπορεσα ποτε να πιστεψω στα μαγια και σε ολες αυτες τις κακοβουλες δυναμεις...Δεν ξερω... Πιστευω οτι ειναι στο μυαλο μας το πως δεχομαστε καποια πραγματα Αν τα πιστευουμε ισχυουν για καποιους αρα μπορουν και να επηρεασουν,,... Καλησπερα

lisbon

Εχω ακούσει πολλές ιστορίες για μάγια και έχουν πέσει στην αντίληψη μου άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν μάγια σε άλλους, δεν μπορώ να πιστέψω οτι έχουν τόση δύναμη που να μπορούν να βλάψουν τους άλλους, όμως αρκετές φορές νοιώθω το κακό βλέμμα όταν πέφτει πάνω μου. Τι είναι αλήθεια απ'όλα αυτά που ακούγονται;

micharhangel

Δυστυχώς αυτά υπάρχουν και είναι αλήθεια οτι αν κάποιος έχει δώσει πνευματικά δικαιώματα και καποιος του κάνει μάγια,τοτε πραγματικά διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο,είτε πιστεύει κάποιος σε αυτά είτε δεν πιστεύει,αυτό δεν έχει καμία σημασία!

lisbon

Μα τι σημαίνει έχει δώσει πνευματικά δικαιώματα;Μήπως ξέρεις να μου συστήσεις κάποια βοηθήματα ή προσευχές για θωράκιση κατά των μαγιών και της βασκανίας;

nina2605

απο προσωπικη πειρα γνωριζω τι σημαινει μαγια..ηπιονη,το καλυτερο που μπορεις να κανεις,ειναι να βαλεις ενα σταυρο πανω σου και ακομα καλυτερα ειναι να σου το διαβασει ενας παπας.

αυτοι που πιστευουν οτι τους πιανουν τα μαγια,ειναι οι αδυναμοι στη ψυχη και δε φορανε σταυρο.

αν θελεις,βρες την ευχη του Αγιου Κυπριανου ο οποιος ηταν μεγαλος μαγος πριν ακολουθησει το δρομο του Θεου..

οσο για σενα ανωνυμε,ευτυχως που δεν πιστευεις βρε παιδι μου και δεν κινδυνευεις..........

γιατι αυτους που ηδη τους εχει κερδισει ο διαβολος,δε χρειαζεται να τους πειραξει....

micharhangel

Ανωνυμε,είσαι ο τελευταίος που μπορείς να μιλάς για το τί είναι ο καθένας,αν και θα εβαζα και στοίχημα οτι ανήκεις σε αίρεση.Τελος πάντων,μπορείς να υποδεικνύεις σε κάποιον κάτι αν ζητά την γνώμη σου,αλλα η αγένεια σου εχει ξεπεράσει κάθε όριο.Κανε μια δικιά σου σελίδα αν θελεις να τα γράφεις,γιατι απο δω και πέρα θα διαγράφω οποιο ειρωνικό η αδιακριτό σου σχόλιο!! φιλικα!

micharhangel

Υπάρχει Ηπιόνη,ευχή κατα της βασκανίας που διαβάζεται απο ιερέα.Για το σπίτι οπου δεν είναι ευκολο να μας διαβάσει ιερέας,για το μάτι μπορούμε να διαβάσουμε το πατερ ημών,και να σταυρωθούμε με λαδάκι απο κάποιον άγιο,η να πιούμε και αγιασμό.Οχι ομως γραφικά και επικίνδυνα "ξεματάγματα" απο ξεματιάστρες με γαρυφαλλα,φλιτζανια με νερό και λάδι κλπ,τα οποία είναι αποκρυφιστικής προελεύσεως οπως και τα ματια κλπ,αυτά προσελκύουν αντίθετες δυνάμεις και κάνουν κακό!Αυτοί που δεν πιστεύουν στα μάγια είναι και τα πιοευκολα "θυματα"αν τους κάνει κάποιος,διότι δεν παίρνουν και τις αντίστοιχες προφυλάξεις.Οσο για τα Πνευματικά δικαιώματα,κατι το οποίο τόνιζε ο Γέροντας Παίσιος,είναι δικαιώματα που παίρνει ο Διάβολος απο τον τρόπο της ζωής μας,αν αυτός ο τρόπος απομακρύνει την χάρη του θεού.Παραδείγματα,φόνος,έκτρωση,να βρίζουμε τα θεία,να αδικούμε η να υπονομεύουμε τον συνάνθρωπο μας,να τον καταριώμαστε,να έχουμε επισκεφτεί μεντιουμ η αστρολόγο εστω και για πλάκα,η να εχουμε πειραματιστεί με μαγία η αποκρυφισμο οι ίδιοι η και απλώς να διαβάζουμε τετοια βιβλία,να συμφωνουμε με βλασφημες θεωρίες κατα του Χριστού και των αγίων,να τελούμε αντιχριστιανικές πρακτικές οπως γιόγκα,διαλογισμό,βελονισμό,φενκ σούι,να εχουμε να εξομολογηθούμε χρόνια η και ποτέ κλπ...Αυτά όλα και αλλα πολλά απομακρυνουν την χάρη του θεού που έχουμε λάβει με το ορθόδοξο βάπτισμα,και μας κάνουν ευάλωτους στα πονηρά πνεύματα.Η λύση είναι να είμαστε καλοί ανθρωποι οι οποίοι να συμμετέχουν στα μυστήρια της εκκλησίας συχνά,δηλαδή να εκκλησιαζόμαστε,να εξομολογούμαστε σε καλό πνευματικό ωστε να διαγράφει ο θεός τις όποιες αμαρτίες μας και να μην μας αφήνει η χάρη του,η οποια αν ζούμε καπως εστω και λίγο πνευματική ζωή,και προσπαθούμενα είμαστε σωστοί,μας προστατεύει απο όλα αύτά.Και φυσικά το μεγαλύτερο όπλο,είναι μα μεταλαμβάνουμε,να βάζουμε μεσα μας το σωμα καιτο αίμα του Χριστού,αξίως! Αλλος τρόπος δεν υπάρχει.Αύτοί που μας απειλούν είναι πνεύματα και μόνο με πνευματικά όπλα αντιμετωπίζονται.Τελος να φοράμε πάντα πάνω μας ενα σταυρό,αλλάκαι να πιστεύουμε στην δύναμή του Εσταυρωμένου,αλλιώς μας κοροιδεύουν οιδαίμονες.Αν ομως αυτός που φορά τον σταυρό έχει πίστη,τοτε φρίτουν οι δαίμονες και δεν πλησιάζουν.

Καλό σου απόγευμα Ηπιόνη,καλο απόγευμα και σε σένα Νίνα,καλά τα λές,μονο που θα παρατηρούσα οτι αυτοί που δεν πιστεύουν είναι πολύ πιο ευάλωτοι αν κάποιος τους κάνει μάγια!

lisbon

GREG IKON, σ'ευχαριστώ πολύ, μου έλυσες αρκετές απορίες, θα τα έχω στο μυαλό μου αυτά που είπες.Μια τελευταία μου απορία γιατί η γιόγκα είναι αντιχριστιανική; Πριν λίγα χρόνια είχα κάνει λίγα μαθήματα γιόγκα για να ξεπεράσω το άγχος που είχα, στην αρχή βοηθήθηκα μα ύστερα από λίγα μαθήματα τα σταμάτησα γιατί δεν μου ταίριαζαν, παραήταν αργά στην κίνηση και εκνευριζόμουν, δεν γνώριζα όμως οτι θεωρούνται αντιχριστιανικά. Καλό βράδυ και καλή δύναμη, επίσης ένα ευχαριστώ στην Νίνα και για την δική της απάντηση.

micharhangel

Νασαι καλά,και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Ηπιόνη,οσο για την γιόγκα,στο δυτικό κόσμο η γιόγκα αρχικά παρουσιάστηκε σαν ένα είδος «γυμναστικής», σαν μέθοδος χαλαρώσεως και ψυχολογικής ηρεμήσεως. Η βασική της διαφορά από τη γνωστή γυμναστική βρίσκεται, εκτός των άλλων, στη χαρακτηριστική της ακινησία. Αρκετές από τις ασκήσεις της γιόγκα παρουσιάζουν αυτές καθαυτές ορισμένα θετικά αποτελέσματα πάνω σε μερικά άτομα - πράγμα που, άλλωστε, συμβαίνει και με ασκήσεις άλλων συστημάτων. Γενικά όμως οι ασκήσεις αυτές τοποθετούνται μέσα σε ένα πλαίσιο ινδουιστικών αντιλήψεων και αποτελούν στάδια ενός ευρύτερου όλου, μιας γενικότερης πνευματικής πορείας. Στην πλήρη τους ανέλιξη αποσκοπούν πολύ μακρύτερα από τα όρια μιας σωματικής ευεξίας. Αυτά που προηγούνται στις ασκήσεις γιόγκα όπως κι αυτά που έπονται - τα όποια κατά κανόνα οι πολλοί δυστυχώς αγνοούν σχετίζονται στενά με συστήματα «διαλογισμού» και εμπειριών, που βρίσκονται φορτισμένα με ινδουϊστικές φιλοσοφικο-θρησκευτικές θεωρίες και αξιώματα, κυρίως με τη διδασκαλία περί μετενσαρκώσεως.( το παραπάνω είναι και απόσπασμα απο την εγγραφή μας http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/06/giogka-mia-akoma-gymnastikh-h-megalh-apath-prosohh.html που θα σου συνιστούσα να διαβάσεις,οπως και απο τα Tags του μπλόγκ http://orthodox-world.pblogs.gr/tags/giogka-gr.html ) θα βρείς πολλές ενδιαφέρουσες και διαφωτιστικές εγγραφές για το θέμα αυτό.Καλό σου βράδυ,

Φιλικά Greg!

avatar

φιλε με ολα αυτα που βλεπω εχω τρομοκρατηθει!παω λυκειο και ενας φιλος μου απο κει λεει οτι εχει ενα φιλο που καλει τα παιθαμενα πνευματα!και τα βλεπεις που σε πανε σε κατι βουνα και τους μιλας!αυτο ειναι σατανικο?και αν τελος παντων υπαρχει κατι κακο πως μπορω να προσταευτω?

avatar

να σε ρωτησω εγω που δεν πιστευω τι να κανω......αν οντωσ υπαρχουν αυτες οι μαυρεσ μαγειες τη μου συστηνεις να κανω??

micharhangel

Να μην μλέξεις.Ευκολα μπλέκεις,δύσκολα ξεμπλέκεις,διότι μιλάμε για πνευματικές οντότητες μετά που δεν σε αφήνουν, φιλικά,Greg.

micharhangel

Φίλε Ανώνυμε,πνεύματα πεθαμένων δεν μπορούμε να δούμε,διότι βρίσκονται σε μιά διάσταση που δεν μπορούν τα ίδια να έρθουν σε επαφή μαζί μας.Όι μόνες πνευματικές οντότητες που μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας,είναι οι ¶γγελοι,τα πνεύματα των Αγίων και μόνο αυτά που έχουν αυτό το δικαίωμα απο τον θεό,και φυσικά οι Δαίμονες.Οταν εμφανίζεται λιοπόν ενα πνεύμα κάποιου πεθαμένου,κάποια δαιμονική οντότητα έχει πάρει τη μορφή τη φωνή του ή μιλάει δήθεν εκ μέρους του.Αυτά περιγραφικά.

Γιαυτό προσοχή,μην μπλέκεις με αυτά.Το συγκεκριμένο δε που περιγράφεις είναι 100% δαιμονικό.Πρόσεχε.Για ότι απορία έχεις είμαστε πάντα στη διάθεσή σου, φιλικά απο τον Ορθόδοξο Κόσμο

avatar

ειμαι πολυ προβληματισμενος για κατι που εκανα χθες.πηγα σε καποια που σε βοηθαει για μαγια που σου εχουν κανει .και το κανει ωφειλω να πω μεσα απο κειμενα της αγιας γραφης επικαλουμενη παντα την βοηθεια του θεου.ωστοσο δεν ξερω αν αυτο που εκανα ειναι σωστο.παρακαλω βοηθεια

avatar

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΙΟΠΑΝΤΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΡΑΒΗΞΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΝΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΕΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ. ΕΙΜΑΙ 1,000% ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ? ΜΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

avatar

Προς τη "νεα σε αυτα τα πραγματα". Οσο θωρακίζουμε και ασφαλίζουμε τον εαυτό μας, τοσο καλό και ωφέλιμο είναι για την ψυχη μας. Πηγαινε σε καποιον ΚΑΛΟ και ΠΙΣΤΟ ΙΕΡΕΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και συμβουλέψου πώς πρέπει να πορευεσαι και εσύ και ο συζυγός σου. Αν ενώσεις την ζωή σου με την ορθόδοξη πίστη και λατρεία μας τοτε τιποτε κακό πνευματικά δεν θα μπορεί να σε βλάψει. Αν διαβασεις βιους αγίων, όπως της αγίας Ιουστίνας που θελησαν ανθρωποι να της κανουν κακό, όμως επειδη ηταν ενωμένη με την εκκλησία και με το Χριστό οχι μονο κακό δεν εγινε αλλα μετεστρεψε και τον Κυπριανό απο πρωην μαγο υπηρετη του διαβόλου, σε μετανοημένο Αγιο Κυπριανο μεγα και θαυματουργό.

avatar

ΚΑΛΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΓΩ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΙΑΦΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΠΑΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΝΟΥΜΕ ΞΚΑΝΑ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΛΟΙΟΝ ΔΕΝ ΛΕΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΠΙΟ ΜΑΓΙΚΟ ΑΝ ΚΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΤΙ Η ΦΥΛΑΧΤΟ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΟ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΚΛΗΣΙΑ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΘΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Π.Χ ΠΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΥΛΑΧΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΙΑ ...

avatar

γεια σας θα ειθελα μια απαντηση σασ παρακαλω και γρηγορα αν γινεται.η πεθαραμου που νομιζει οτι εχου κανει μαγεια στον κουνιαδομου γιατι παει απο το κακο στο χειροτερο ..εστι αποφασησα να παρω τηλ, μια γυναικα που γνωρισα μεσω μιασ γνωστησμου και μου ειπε να τισ πω το ονομα .τισ το ειπα και μου ειπε οτι η φιλητου του εχει κανει μαγεια μου ειπε οτι και σε εμασ εχει κανει κατι και εγω την πιστεψα . συμβενουν διαφορα μασ εχει βλασθημησει εχω 2 κοριτσια και θα ειθελα και ενα αγορι μου ειπε να τισ στειλω μια κορδελα κοκκινη -μαυρη και μια ασπρη και μια κολωνια και ρουχαμασ τα εστειλα και τωρα το εχω μετανιωσει δεν ξερω με εχει πιασει ενασ φοβοσ τωρα θα μου τα στυλει να τα βαλουμε δεν ξερω τι να κανω .οστοσο ο κουνιαδοσ μου μου ειπε η αδερφητιυ εφερε εναν παπα να κανει ευχελεο και δεν μπωρουσε να πει τα λογια μπερδευε τα γογιατου χασμουριοταν συνεχεια και εφυγε τισ πεθερασ μου τισ ζυτισε τα ιδια για να του λυση αυτο που του εχουν κανει .η γυναικα μασ ειπε οτι παπασ δεν μπωρει να τα λυσει του κουνιαδομου απαντηστεμου σασ παρακαλω !!! συγνωμη για τα γραμματα μου.

avatar

Θα απαντησω ως Ανωνυμος γιατι και στο διαδυκτιακο κοσμο η μαγεια σπερνει και θεριζει να εχετε τα ματια ανοιχτα γιατι και οπιο πιστος χριστιανος μπορει να στραβοπατησει και λεω για στραβωπατημα διοτι στην ουσια καποια στιγμη αντιλαμβανεσαι το κακο που μπορουν να σου προκαλεσουν ολα αυτα. Απιστευτο !

Ο ψαλμος 25 για εμποδια στην δουλεια του Δαυιδ ειναι ψαλμος για να τον ψελνουμε και να παρακαλαμε τον παντοδυναμο θεο ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΥΧΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΖΙΝΙ ουτε χρησιμοποιωντας κερια πασης προελευσεως ΚΑΚΗΣ ΠΑΝΤΟΤΕ

διοτι ο θεος μας που μας επλασε κατ εικονα και καθομοιωση του Ξερει καλα τι ειναι αυτο που χρειαζομαστε και οτι εχουμε αναγκη μας στελνει !

Μακρυα απο τα φυλαχτα ολων των προελευσεων Μονο οτι ειναι απο την εκκλησια του θεου θα λαμβανετε ! το ιδιο ισχυει και με το σταυρουδακι τον σταυρο που φερουμε επανω μας προσοχη πολυ προσοχη !

Μακρυα απο μαγικα φιλτρα με μυρωδια Αγιου μυρου ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ μονο απο την εκκλησια μπορει καποιος να το λαβει ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ τα οποια Ανακατευουν το αγιο μυρο με Βρωμια και κακες ουσιες και στο σερβιρουν Ως κατι το θειο και δηθεν ευλογημενο οτι σου πραγματοποιιει καθε επιθυμια σαν μαγικο τζινι

Στο σερβιρουν και σου λεν αγορασε το ψεκασε το σπιτι σου καιπανω σου και θα θριαμβευσεις εσυ ασυνηδειτα χωρις να γνωριζεις τι εχει παιχτει το κανεις εχωντας πλανευτει οτι κανει καλο

Αλλα με αυτη την πραξη ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και στην συνεχεια αφερειται η θεια χαρη αφου εχεις δωσει δικαιωματα στον ακατανομαστο !

Το ιδιο ισχυει με τα ξορκακια που σερβιρουν για επιτυχια Ειναι προσευχες αλοιωμενες ανακατεμενες με ξορκια και αναρωτιεσαι τι συμβαινει εδω ρε παιδι μου??????? Ειναι δυνατον να υπαρχει ευχη η αγια ελενη καρφωνει τον ταδε του ταδε της ταδε για να ειναι μαζι με την ταδε αιωνια για παντα μαζι της στο πλευρο της? ? ? Βριζουν τους αγιους και ετσι οι οντοτητες κανουν το χατηρι τους ΣΥγχωρειστε με αλλα επρεπε να λυθει το στομα μου και να μιλησω .Προσφατα επεσα σε πλανη και κατεφυγα αμεσα στην εκκλησια ! Μου διαβασαν ευχη !

Αφου φυσικα πεταξα οτι μαγικο με ειχαν βαλει να κανω στον πατο του λιμανιου και πιο συγκεκριμενα πριν κανω το πεταμα εκατσα και διαβασα μονος μου ΑΓ ΚΥΠΡΙΑΝΟ την στιγμη που διαβασα το τελευταιο κομματι με τιτλο ΑΠΟΛΥΣΙΣ απο τις πλατες μου τιναχτηκε κατι με την αισθηση οτι κατι αφαιρεθηκε και ξεκολλησε απο πανω μου δεν μπορω να πω περισσοτερα καταλαβα γρηγορα και νωρις τον κινδυνο και συνηλθα! ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΟΧΗ .

Το σχόλιο σας

Αποστολή ως ανώνυμος - ή -

XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τα tags: <a href= title=> <abbr title=> <acronym title=> <b> <blockquote cite=> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Thessaloniki Blogs


MusicPlaylistRingtones
Create a MySpace Music Playlist at MixPod.com