« ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΕΟΡΤΑΖΕΙ.ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ EOΡΤΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ! | ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΧΟΥΣΕΪΝ ΟΜΠΑΜΑ ? ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣ! »


ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ!

Σε μιά επιστολή ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος  λέει το παράπονο του ως απάντηση σε ένα γράμμα:

"Ερωτάς πώς τα ημέτερα και λίαν πικρώς. Βασίλειον ουκ έχω, Καισάριον ουκ έχω, τον πνευματικόν αδελφόν και τον σωματικόν. "Ο πατήρ μου και μήτηρ μου εγκατέλειπόν με", μετά του Δαβίδ φθέγγομαι. Τα του σώματος πονηρώς έχει, το γήρας υπέρ κεφαλής, φροντίδων επιπλοκαί, πραγμάτων επιδρομαί, τα των φίλων άπιστα, τα της Εκκλησίας αποίμαντα. Έρρει τα καλά, γυμνά τα κακά, ο πλούς εν νυκτί, πυρσός ουδαμού, Χριστός καθεύδει. Τί χρή παθείν; Μία μοι των κακών λύσις, ο θάνατος. Και τα εκείθεν μοι φοβερά, τοις εντεύθεν τεκμαιρομένω".

 

Οι Άγιοι πάντα ήταν είναι και θα είναι κυρίως Άνθρωποι...

anatash

ΓΡΗΓΟΡΗ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΥΤΉ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ; ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΠΑΝΤΑ!!

micharhangel

Νομίζω οτι είναι στην Ελληνική πατρολογία στον τόμο του Αγίου Γρηγορίου.

Διάβασε και αυτό:

Όταν οι εχθροw του Αγίου Γρηγορίου έθεσαν θsμα αντικανονικyτητος της εγκαταστάσεως του στον θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως,επειδή τάχα κατείχε άλλη δρα,καταγγελwα που δέν ευσταθούσε,διότι ουδέποτε εγκατεστάθη στα Σάσιμα,για να μήν δημιουργηθή σχίσμα στην Εκκλησία,ανεχώρησε απο την Κωνσταντινούπολη,αφού πρώτα είπε ότι άν ήταν αυτός αίτιος της διαιρέσεως,άς ερρίπτετο στην θάλασσα όπως ο Ιωνάς,για να παύσΓ η τρικυμwα.Και έτσι απεχ}ρησε για να πάη να βρή την φίλη του ησυχία.

Καλό σου απόγευμα νάσαι καλά.

Το σχόλιο σας

Αποστολή ως ανώνυμος - ή -

XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τα tags: <a href= title=> <abbr title=> <acronym title=> <b> <blockquote cite=> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Profile

micharhangel GREG IKON
ΕΛΛΑΔΑ
Το προφίλ μου

42 ΕΤΩΝ,ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Powered by pathfinder blogs
GreekBloggers.com SYNC ME @ SYNC
Αναζήτηση στα ελληνικά blogs.
Thessaloniki Blogs


MusicPlaylistRingtones
Create a MySpace Music Playlist at MixPod.com