« Η ιστορία της Ι.Μονής της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης | Προσοχή ακόμα μια καλυμμένη οργάνωση της Σαηεντολογίας. »


Απο την ιεραποστολή στην Ασία.Βασικά γνωρίσματα του Κινεζικού τρόπου σκέψης!

Bασικά γνωρίσματα του κινεζικού τρόπου σκέψεως

Του π.Ιωνά

Απο το πολύ καλό μπλόγκ του ιεραποστόλου στην Ασία π.Ιωνά ,αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο.Το μπλόγκ βρίσκεται στο http://asian-aroma.com/ και αξίζει να το δείτε.

"Είναι απίστευτο ποσο τεραστια διαφορά υπάρχει στον τροπο σκεψης των κινεζων. θα ελεγε κανείς οτι ειναι απο ...αλλο πλανητη αν συγκριθη με τον ελληνικό και γενικότερα τον δυτικοευρωπαικό τρόπο του σκέπτεσθαι.

 
Αυτές τις μέρες ξενυχταω μελετωντας αυτό το θέμα , μετά απο συζητήσεις που εχω στο διαδύκτυο με μερικούς κινεζους που αλλοι ειναι προτεστάντες, αλλοι ειναι τυπικοί κινεζοι της κινας, αθεοι.

 
Όπως καταλαβαίνω ο χριστιανισμός δεν εχει ακομα πραγματικά εισαχθή στην κινα. λεω πραγματικά, διοτι τυπικα εχει, αλλα ειναι ακατανόητος απο την πλατιά μαζα των κινεζων, ειναι μια ξένη θρησκεια.

 
Οι εννοιες εκφράζονται με ομολογιακους ορους, κατα λέξη μεταφραση αγγλικών κυρίως ορων. οι προτεστάντες ιεραπόστολοι, ιδιαίτερα εκαναν το παν να τονίσουν οτι, ολα οσα πιστευαν οι κινέζοι ειναι του διαβόλου, δεν πρεπει να προσεύχονται και να τιμουν τους προγόνους, που ειναι απο τα πιο χαρακτηριστικά ολων των κινεζων, και ετόνησαν τον ιστορικό Ιησου που κανει θαυματα και που αν δεν πιστέψης σε αυτόν πας σιγουρα στην κόλαση.

 
Απο τις φτωχές μου γνώσεις, μονο ο πραγματικά μεγας (για μένα) Ματεο Ριτσι, ο μεγάλος ισουητης ιεραποστολος σεβαστηκε πραγματικά τους κινέζους, εμαθε τελεια κινεζικά, εγινε λόγιος στην αυλή του αυτοκρατορα, αλλα τελικα η προσπάθεια του δεν ευοδόθηκε διοτι οι αλλοι στην ρωμαιοκαθολικη εκκλησία δεν τον καταλαβαν, και τελικα μια μεγάλη προσπάθεια δεν συνεχίστηκε.

Βεβαια, οι ρωμαιοκαθολικοι ιεραποστολοι μεχρι σημερα , προσπαθουν να σεβαστουν οσο μπορουν τον κινεζικό πολιτισμό, αλλα δεν τους βοηθουν οι θεολογικές προυποθεσεις της εκκλησίας τους (πχ. κτιστη θεια χαρη, σχολαστικισμος, συνδεση της ευχαριστίας αποκλειστικα με τον γολγοθα και αλλα που αργότερα ισως μπορεσω να γράψω)
οσο για τους ορθοδόξους ...;

 

συνέχεια στο  http://asian-aroma.com/?p=780 

Το σχόλιο σας

Αποστολή ως ανώνυμος - ή -

XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τα tags: <a href= title=> <abbr title=> <acronym title=> <b> <blockquote cite=> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Profile

micharhangel GREG IKON
ΕΛΛΑΔΑ
Το προφίλ μου

42 ΕΤΩΝ,ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Powered by pathfinder blogs
GreekBloggers.com SYNC ME @ SYNC
Αναζήτηση στα ελληνικά blogs.
Thessaloniki Blogs


MusicPlaylistRingtones
Create a MySpace Music Playlist at MixPod.com